Det sista från resan

Idag tänkte jag göra en sista recap från resan för att därefter uppdatera mer i realtid. Hoppas att det låter bra i era öron! Har ändå velat skriva om resan eftersom man inte åker iväg så mycket nu tycker i alla fall jag att det kan vara härligt att läsa om spännande platser. Drömma sig bort lite och ha en mental semester från Sverige. Hur som helst, här kommer en blandad kompott utav Biot, Antibes och St Tropez. Som ni kanske misstänker så ägnade vi den sista tiden på franska rivieran till att åka runt lite. Vi hyrde en bil och gav oss iväg till vårt första stopp vilket var en vingård utanför St Tropez. Där testade vi viner på kanske världens mysigaste plats och bekantade oss med mannen som drev gården. Kan verkligen rekommendera att åka till Château Barbeyrolles om ni är i Frankrike för att prova vin. Inte för att jag är någon vinkännare, men det var väldigt gott vin! Dessutom ligger Barbeyrolles ett stenkast ifrån Château Minuty – ni vet dom som tillverkar rosévinerna som hela Sverige överkonsumerar under sommarhalvåret.

Klänning / Skor / Väska / Grön tröja / Liknande shorts / Skor

Efter vinprovning begav vi oss ner till St Tropez för att strosa runt och hitta någonstans att äta middag. Jag måste ändå säga att vi var lite glada att vi var där under lågsäsong i coronatider. Det var så tomt på gatorna och man kunder verkligen se hur vacker staden är när den inte är undangömd bakom en fest-fasad och ett sorl av människor.

Topp / Väska / Kjol / Skor

Dagen efter satte vi oss i bilen igen men denna gången för att styra mot Antibes och Biot. Första stoppet blev Antibes och där åt vi frukost på ett torg ihop med halva stadens befolkning. Efter att vi mättat magen gick vi runt på den lilla marknaden, tittade på alla hus och fotade varenda gatusten. Det är verkligen magiskt i Antibes, hela staden har något filmiskt över sig. När vi sett det som går att se på en söndagsförmiddag åkte vi upp till bergsbyn Biot. Byn är något mindre än Antibes men även den hur mysig som helst. Det är lite samma känsla på husen och växterna men den här byn ligger högt uppe i bergen och har alltså en utsikt som heter duga. Här gick vi också mest runt och tittade på allt fint, åt glass och njöt av tillvaron. Senare denna dagen skulle vi ta flyget hem, så det som kvarstod av dagen gick mest åt till praktiska ting. Vi hörs snart igen, puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *