Jag har testat den nya trenden – att hyra kläder

Jag är så otroligt taggad på att testa det här med att hyra kläder. Idéen om att dela garderob med ett gäng otroligt stilsäkra kvinnor är genialisk och just den här tjänsten fungerar som hjulet. Jag har som jag nämnt tidigare i bloggen fått testa att hyra kläder ifrån ett företag som heter Rent Routine vilket verkligen har varit en ögonöppnare för mig.

Jag har dels insett att man konsumerar en hel del onödiga kläder, men det har också satt perspektiv på hur jag förhåller mig till att äga saker. Det är ju många branscher som just nu testar sig fram med olika lösningar på hur vi ska minska miljöpåverkan genom att dela på saker. Jag har läst otroligt mycket om shared economy och att hyra saker verkar vara det nya svarta. För egentligen, hur mycket behöver vi äga själva? Det är väl jätte smidigt att dela både bilen och garderoben med någon annan likasinnad.

hyra kläder

Skor / Byxor / Skjorta / Hyrd väst / Jacka / Väska

Rent Routine är en busenkelt tjänst och dom beskriver det så fint med att det är en obegränsad, roterande garderob. Här behöver du inte kompromissa med stilen då det är noga utvalda plagg som finns på sajten, men du kan låta plaggen flytta in ett tag för att sedan lämna och hamna i nästa persons garderob. Vissa plagg måste man få låta vara som en sommarflirt, dom kommer in och är världens snyggaste, sedan flyttar dom ut kort därefter. En sån här tjänst gör det också möjligt för dig att ta ut svängarna lite mer. Du kanske känner dig sugen på att tillföra mer färg i din garderob men vill inte riktigt investera i det. Då är det ett perfekt tillfälle att hyra färgglada plagg, testa hur det känns och sedan lämna tillbaka dom efter några användningar. Det finns så mycket roliga möjligheter i det här delandet av kläder att jag måste sitta på händerna för att inte skriva en ny bibel.

Men hur fungerar detta fantastiska då? Jo, du skapar ett medlemskap på hemsidan där du betalar 695kr i månaden. I prenumerationen som du har skapat ingår det tre plagg i månaden som du väljer själv ur deras stora garderob. I garderoben finns allt ifrån Celine till Ganni och Toteme. Bra märken med andra ord. När du valt plagg så får du hem dem hela vägen hem till dörren, använder dom hur mycket du vill, låter dom vara det finaste i din styling, och när du känner att känslan av nyförälskelse svalnar så klickar du i att du vill byta ut dina plagg. Då kommer en person hem till din dörr, hämtar upp kläderna och lämnar dina nya val. Det är så smidigt! Du kan även glömma stressen över att behöva tvätta och fixa med kläderna, det fixar dom.

hyra kläder

Skor (liknande) / Kjol (likande) / Topp / Hyrd kavaj

Jag tycker verkligen att det här är ett koncept som doftar framtid, men i kombination med en bra basgarderob. Att hyra sina kläder är en så bra lösning på problemen som fast fashion skapar. Vi vet ju egentligen alla att vi borde sakta ner. Men tänk om vi istället hade vår perfekta basgarderob och hyrde det vi visst var en trend för stunden. Med det sagt vill jag också slå ett slag för basgarderoben. Har du fått till din bas, då är det inte mycket som kan stoppa dig. Allt jag har på mig ovan är perfekt basplagg enligt mig, och för att få det där lilla extra har jag hyrt trender från Rent Routine.

hyra kläder

Skor (liknande) / Väska / Hyrd klänning / Kavaj

För att summera så är det här med att hyra kläder någonting jag verkligen vill fortsätta med. Dels för att få en kul och varierad garderob men också för att det är ett miljösmart alternativ till shopping. Jag älskar initiativ där man inte behöver kompromissa med stilen för att göra en bra sak, och det är verkligen vad det här är. Förutom att hyra kläder tänker jag även fortsätta min jakt på den perfekta basgarderoben – kanske är det ett nytt roligt koncept här i bloggen? Puss!

 1. Hej Linda!

  Inget med självaste inlägget att göra utan om er artikel “redaktionen testar på”, där ni provade Paulas Choice ansiktsmask. Du skrev att du inte gillar nattmask speciellt med kladd m.m.
  Jag vill bara tipsa om Emma S Treatment Overnight repair mask “Wake up even more beautiful”. Den kladdar inte utan känns bara väldigt len på huden. Knappt att man behöver tvätta bort den på morgonen därpå. Riktigt tips för bra återfuktning!! 🙂

  En parantes är att jag är riktigt hooked på Paulas Choice alla produkter, men kan verkligen rekommendera denna mask från Emma S.

  Fridens liljor! //Tina

  1. Åh hej Tina,
   Tack snälla för tipset – älskar att testa ny hudvård så den där ska jag klicka hem direkt! Jag är precis som dig, helt hooked på Paulas Choice för övrigt så det var synd att den här inte var helt för mig. Stor KRAM <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *