Ny vecka, nya tag osv

Söndagskväll, tiden för rannsakning av jaget, reflektion eller självhat. Kalla det vad du vill men några mörka tankar susar allt förbi i huvudet en söndagskväll. Kallade ju söndagar för min favoritdag för inte så längesedan, det står jag fortfarande fast vid men när man är inne i en lite tuff period då är faktiskt just söndagskvällen lite jobbigare. Så vad tynger mig nu då? Jo jag har liksom en molande ångest över att jag har låtit mig själv förfalla. Minns inte senast jag tränade och har liksom haft en jobbig huvudvärk i över en vecka. Känner mig liksom inte på topp rent fysisk, och då skyller jag också mycket av det på mig själv eftersom jag medverkar till mitt eget förfall. Inte särskilt konstruktivt (jag veeeeeet).

Men imorgon är det måndag, nya tag – den ända tanken som räddar en från sitt självhat. Dom satte huvudet på spiken i fredagspodden denna vecka tycker jag. Relaterade verkligen till 200% när dom pratade om att njuta av det goda i livet, men att det är så förbaskat svårt. Kan verkligen känna igen mig i att jag aldrig tackar nej till en bulle, och har heller inga problem med ätstörningar, men det är ändå ofta jag får dåligt samvete över den där bullen. Och den som räddar en ur det är tanken om att imorgon, då kommer jag minsann vara nyttig. Ska man behöva tänka så för att palla med sig själv? Vet ej men det är i alla fall så jag (och många andra) hanterar livet.

Tröja / Tights (mina favoriter på 40% just nu) / Linne (på 30% just nu)

Med det sagt så vill jag formulera två nyårslöften, 1. jag vill lära mig att njuta mer av saker. Jag vill inte behöva unna mig något gott men samtidigt få lite ångest. Jag vill vara i bullen med hela min själ och njuta av den. 2. Nyårslöfte nummer två har inget att göra med texten ovan, men jag har tänkt på det ett tag – sminka mig mindre. Jag vill gå osminkad till jobbet minst två dagar i veckan. Mest för att jag tycker faktiskt inte att jag ser så fruktansvärd ut utan smink, jag tycker inte att det är roligt att sminka mig hela tiden och jag är mest rädd för att någon annan ska tycka att jag är ofräsch som inte sminkar mig. Ni hör ju!? Därför ska jag verkligen öva på att vara osminkad, men också på att njuta utav det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *