En lugn julafton med familjen

Så var julafton förbi, dagen med förväntningar och förberedelser lika stora och överdrivna som valet i USA. Nej herregud så får man ju inte säga, varken om den heliga dagen eller den otroliga politiska uppgörelsen. Jag hade en bra jul, även om det lät som att jag ville säga något annat där i början. Vi firade på dagen hemma hos mig med familjen och gjorde det man brukar göra. Åt mat, fick matkoma, gick en promenad, såg på kalle anka och öppnade klappar. För att gå in på detaljer så hade jag på mig min nya favoritklänning och bjöd familjen på ett genidrag – glöggtini. Som en Martini fast med hemmagjord glögg och champagne, väldigt god!

Efter att vi hade varit hos min familj åkte vi hem till Gustafs familj. Där gjorde vi om allt på nytt men med några modifikationer. Jag testade självklart hur glöggtinin gick hem även hos dom – och här fick den stående ovationer. Efter att ha umgåtts ända in på kvällen bestämde vi oss för att avsluta den något annorlunda, men väldigt mysiga julaftonen. Vi gick till sängs och vaknade upp till en lugn juldag. Gud vad jag njuter av att ingen hör av sig och vill festa idag, det kan ju faktiskt vara något av det bästa som den här pandemin har fört med sig.

Idag görs det faktiskt inte så mycket alls. Eftersom man inte får träffa så många så är jag mest hemma med familjen och varvar promenader med att äta rester från gårdagens julbord. Vad skönt det är med en paus från alla måsten ändå! Tror att det var riktigt välbehövligt från mitt håll. Kom att tänka på idag när jag slog upp datorn för första gången att jag har verkligen glömt att ta bilder denna julen. Lite trist, men också väldigt skönt att jag uppenbarligen inte har känt någon press kring att uppdatera eller lägga upp den snyggaste “lyckliga julbilden” på Instagram. Jag gläds också åt att när jag inte jobbar så är jag verkligen inte en “mobilperson” utan har oftast ca 1,5 timme i skärmtid efter en ledig dag. Det är nog tur det, för jag märker hur skrollande i mobilen påverkar mig negativt. Så nu ska jag kolla upp från datorn och sätta på en bra film. Puss ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.