Vilse i stil-djungeln

Hej alla gryn,

Behandlar ledigheten er bra? I hope so! Jag är i alla fall tillbaka på jobbet igen, vilket jag är väldigt glad över. Ett jobb är ju någonstans ändå sin trygga punkt. Vem är man ens utan sitt jobb? Känns väldigt rotlöst och ängsligt om ni frågar mig. Jag hör ju direkt att bli arbetslös hade varit min värsta katastrof haha. Tror inte ens att jag har en personlighet utan mitt jobb. Medans andra normalt funtade människor har suttit och funderat på hur dom ska bli bättre människor 2021 – så har jag funderat på hur jag blir en snyggare människa 2021. Inte riktigt så, men jag ser att andra skapar måltavlor för vad dom ska uppnå, jag vill helst bara fundera på vad jag ska ha för stil detta nya året. Ytligt men ack så skönt att få gå ner sig i dom tankarna.

Jag märker dock att jag är väldigt vilsen kring hur jag faktiskt ska lägga upp min stil det nya året. Lyckligtvis så kände jag att även de stora modehusen är lite förvirrade just nu. Jag ägnade nämligen mellandagarna åt att sitta med datorn i knät, fötterna på bordet och ögonen fastklistrade på modevisningarna som spelades om och om igen på skärmen. Då insåg jag efter en tids kollande att designerna för de nya året är minst sagt spretiga. Vissa fortsätter på ett spår som vi såg mycket av i 2020 – alltså mycket klassiska plagg som går lika bra att bära i hemmet som på stan. Snygga avslappnande looks spred sig på Instagram snabbare än Coronan tog sig till Sverige. I år dock är det kluvet om man ska fortsätta på det minimalistiska spåret eller ta ut svängarna helt.

Jag har liksom en gnagande känsla av att jag vill blanda alla kontrasterande färger som finns, bära roliga materialkombinationer och vågade ringningar. Samtidigt är jag bekväm i de minimalistiska och känner mig ofta lite utklädd i färg och mönster. Men det är ändå något i mig som vill göra revolution mot de uppklädda tillfällena som aldrig blev av förra året. Även detta såg jag på visningarna, det är liksom de minimalistiska som slåss lite mot det extraordinära och jag kan inte välja sida.

Men å andra sidan – måste man välja sida? Jag har kommit fram till att jag vill faktiskt inte det. Så vill ni se en mix utan minimalism och extravagans så vet ni vart ni hittar mig – för här är tjejen som kommer att pendla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *