Min favoritsallad

Hej godingar,

Idag har jag jobbat hemma, helt själv dessutom, alltså utan han Gustaf som jag bor med. Det var både konstigt och skönt på samma gång. Minns inte sist jag var ensam faktiskt, det som egentligen är en utav mina stora hobbys. Vilket sorgligt personlighetsdrag va, men jag upplever verkligen att jag hämtar energi när jag är ensam eller själv. Känner mig också konstigt nog väldigt mycket säkrare på mig själv när jag är bland folk om jag har fått spendera lite tid ensam. Hade jag varit en äkta yogi kanske jag hade sagt att jag blir grundad av min egentid, grundad är nämligen alla yogis favoritord. Nu är jag ingen äktling så nu spekulerar jag mest i att jag behöver egentid för att kunna tänka och andas ifred.

När lunchen närmade sig idag insåg jag att jag kan äta exakt vad jag vill nu. Ingen lägger sig i och jag har ingen annan att behaga än mig själv. Vilken lyx! Då kom ett utav mina bästa recept till mig som en blixt från klar himmel. Ett recept på en extravagant sallad som jag inte ätit sedan jag var singel. Åt den nämligen alltid när jag bodde själv och jag har faktiskt fått receptet av min bästavän och matfantast (haha) Linn.

Det ser inte mycket ut för världen på dessa bilder, jag måste absolut lära mig en hel del om uppläggning och matfotografering. Men, den här salladen är verkligen allt och ni måste testa innan ni dömer ut den på mina bilder.

Här är receptet: 

  • Gurka
  • Paprika
  • Tomat
  • Salladsmix
  • Valnötter
  • Fetaost
  • Sötpotatis
  • Balsamico

Det är inte svårare än att du tillagar sötpotatisen i ugnen med olivolja och flingsalt, hackar alla grönsaker och lägger dem i en skål. När sötpotatisen börjar bli klar så steker du valnötterna och lägger på dem sist tillsammans med fetaosten. Smula fetaosten över salladen, jag vill inte se några äckliga kuber eller dylikt. Dränk sedan ditt mästerverk i balsamico – njut utav en nyttig och god sallad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *