16 snygga vaser som jag ser överallt på Instagram

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Nu när vi har spenderat mer tid än normalt i våra hem så har jag märkt att många blivit intresserade av inredning. Det syns inte minst på Instagram där var och varannan bild är på ett stylat hem med färska snittblommor och nybakt bröd på matbordet. Visst är det en härlig kuliss vi målar upp på sociala medier ändå. Jag vill dock inte klaga på det, för jag älskar att bli inspirerad av folks iscensättningar av det perfekta livet. Det får mig att rycka upp mig och vilja styla även mitt hem med snygga vaser och färska blommor i varje rum. Jag mår i alla fall mycket bättre när jag tar tag i att ha det fint runtomkring mig. Så att Instagram ger mig den pushen ser jag som något ytterst positivt.

Bild: Linn Eklund

Nu när man suttit och stirrar på sina egna väggar ett tag är det även lätt att få feeling för att möblera om eller byta ut en del av sin inredning. Nu när vi håller på att inreda vårt nya Forni kontor märker jag dock att inredning är dyrare än guld. Möbler kostar en smärre förmögenhet och att renovera ska vi inte ens prata om. Räddningen är dock att det går att ändra om i sitt hem utan att slå på den stora trumman. Man kan nämligen göra mycket genom att byta fodral på soffkuddarna, köpa en ny prydnad, byta ut någon tavla eller att göra som alla på Instagram gör – köpa fina vaser. Att köpa vaser har blivit den nya trenden – och jag älskar det. En vas kan man komma över billigt och att sätta en ny vas med färska blommor i hemmet ger det verkligen ett lyft. Jag har samlat ihop ett gäng vaser som jag ser överallt på Instagram som kanske kan få flytta in även hemma hos er?

Svart vas / Beige vas / Grön vas / Transparant vas 

snygga vaser

Bild: Petra Tungården

När vi snackar om snygga vaser är det nästan omöjligt att inte tänka på Petra Tungården. Hon måste ha ungefär 50 snygga vaser hemma i sitt förråd. Duktig på att köpa snygga blommor är hon också! Älskar att köpa riktigt busiga buketter likt den ovan. Blommor är verkligen som snyggast när dom ger sken av att man har åkt till Sicilien och bara hafsat ihop något som råkade blir supersnyggt. Exakt så vill jag att mina buketter ska se ut i alla fall!

snygga vaser

Vit vas / Blå vasSvart vas / Ljusgul vas 

snygga vaser

Bild: Lisa Olsson

Om man inte är ett geni på färger som Petra är så tycker jag att man kan satsa på att styla sitt hem på samma vis som Lisa har gjort. Låt det mesta av inredningen gå i jordnära färger men var inte rädd för att addera en vas i färg. Det bryter av fint och gör rummet lite mer levande. Älskar den blå vasen som är ifrån Zara home, dessvärre hann jag inte lägga tassarna på den och nu är den slutsåld för längesedan. Det gäller att vara snabb när det kommer till vaser!

snygga vaser

Orange vas / Transparent vas / Vit vas / Svart vas 

snygga vaser
Bild: Jessie Bush

Ser ni vad jag ser i den här bilden? När man ska matcha färger och inte vill att det ska se ut som ett fullständigt kaos så kan man göra som Jessie har gjort här ovan. Hon har nämligen låtit nästan alla färger vara med två eller flera gånger. Lägg märke till att det gula kommer både på vasen och på boken längst ner, de gröna stjälkarna har sällskap av en tvål till höger och ett fat till vänster. Likaså så har de rosa blommorna fått kompani av både parfymerna till höger och det rosa fatet till vänster. Smart grej att tänka på när man matchar färger!

Vit vas / Rosa vas / Svart vasSvartvit vas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *