Tre favorit-restauranger i Stockholm

Oj vad roligt att ni var så många som anslöt er till bloggen igår, känns så kul att skriva för några som läser. Hoppas att ni stannar (och för er som är nya idag kan ni läsa mitt första inlägg här) <3 I min iver när jag skulle kika om det var någon som hade gått in och tittat igår så ramlade jag även över statistiken om vart ni befinner er. Alltså, jag vet vart ni bor. Hehe läskigt va? Skämt å sido så var det absolut flest som satt och läste i Stockholm. Så därför tänkte jag att jag kör ett litet Stockholms-tips idag med några restauranger i Stockholm som varit på min topplista det senaste. Jag har nämligen spenderat en hel del tid i Stockholms restaurang-liv eftersom jag var i Stockholm större delen av sommaren. Så här kommer några favoriter som ni kan spara till helgens restaurang besök:

Grus Grus

restauranger i Stockholm

Precis vid Odenplan på Karlbergsvägen ligger Grus Grus, ett ställe där man kan sitta och sorla långt in på småtimmarna. Här äter man smårätter som alla lämnar en eftersmak utav wow och är så vackra att titta på att man får skavsår i ögonen. På Grus Grus varierar dom menyn så det är svårt att tipsa om en favoriträtt, men jag har varit där många gånger och aldrig blivit besviken!

Schmaltz bar & delicatessen

restauranger i Stockholm

Schmaltz är ett trevligt litet krypin på Nybrogatan som verkligen har letat sig in mitt hjärta på senare tid. Oavsett om jag vill ta en kaffe eller äta smårätter till middag så är det absolut ett go-to ställe för mig. Med en inredning som dessutom skriker “fota mig” är det svårt att inte älska denna pärlan. Gå dit och ät smårätter och drick vin, missa inte att testa den saltade gurkan – du kommer bli chockad över hur god den är!

Bistro Arsenalen

Ett ställe som jag nyss har upptäckt är Bistro Arsenalen. Av alla restauranger i Stockholm tycker jag att detta kan vara en utav de mest genuina. Man möts utav en härlig personal som verkar brinna för att servera god mat och stämningen är avslappnad och härlig. Jag har bara ätit en tryffelpasta här som var god, men jag tror att råbiffen är deras starkaste kort. Så jag kommer definitivt gå dit igen och testa den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *